Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.

lsvo

- U današnje vreme, kada su narodno-oslobodilačka borba i tekovine i vrednosti koje su se rodile iz te borbe, bačene u drugi plan, zaboravljene i ponižene, veoma je važno da se to nasleđe ne zaboravi i ostavi novim generacijama, kao jedan od najsvetlijih trenutaka u istoriji naroda Srbije i Vojvodine. Ovakva Vojvodina, koja počiva na tekovinama NOB-a, mora čuvati i negovati tu tradiciju i ne sme je zaboraviti. Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se uvek dosledno borila za očuvanje tekovina narodno-oslobodilačke borbe i antifašističkih vrednosti i uvek će se, bez kompromisa, suprostavljati svim pokušajima revizije i prekrajanja istorije NOB-a - istakao je tom prilikom predsednik GrO LSVO Novi Sad Nenad Vezmar.

Uz poruku „Hvala vam za sve što ste učinili, smrt fašizmu - sloboda narodu!" novosadski GrO LSVO odao je počast svim herojima i heroinama koji su se borili da bi mi danas ziveli slobodno.

(BILSV, 07.07.2015)




Omladina LSV | Nedelja, 30. 11. 2014. | Komentara: 0

Kikindskim školama neophodan poljoprivredni smer

KIKINDA – Gradski odbor omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda pokrenuo je inicijativu za uvođenje poljoprivrednog smera u neku od srednjih škola u Kikindi. 
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.
Omladina LSV | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Pastor da se izvini svim građanima koje je uvredio!

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas Ištvana Pastora da se izvini zbog izjave kojom je grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook