LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.

Primera radi u Zrenjaninu je akcija organizovana na tri lokacije: u centralnoj gradskoj ulici, Gradnulici i Šumici, a učesnici akcije su sa građanima razgovarali o značaju razvijanja svesti o negativnim posledicama diskriminacije i govora mržnje, pokretima i organizacijama koji ih zagovaraju, kao i o učestvovanju u stvaranju boljeg, razvijenijeg, modernijeg društva u kome svi imaju jednaku šansu.

Sa druge strane, LSVO Bela Crkva je za samo nekoliko sati sakupila 30 potpisa podrške građana i građanki, a upisali su i tri nova člana.

(BILSV, 20.03.2011.)




Omladina LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Prekrečeni grafiti u Ulici Kosančić Ivana

NOVI SAD - Članice i članovi Gradskog odbora LSVO Novi Sad prekrečili su nacističke simbole koji su bili ispisani u ulazu zgrade u Ulici Kosančić Ivana 12. Ovim su mlade ligašice i ligaši nastavili akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.
Omladina LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 0

Podrška Zoranu Petakovu

NOVI SAD - Omladina LSV ukazuje da je Srbija po Ustavu sekularna država. Zato se suprotstavljamo svakom pokušaju da se crkva uzdigne iznad države.
Omladina LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

LSVO nastavila prekrečavanje grafita u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Zrenjanin je kuća svih naših građana i građanki i nedopustivo je da se u našem gradu pojavljuju ovakvi grafiti i da neko izraz svog nezadovoljstva tako iskazuje, narušavajući tuđu imovinu – upozorila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu na današnjoj akciji prekrečavanja grafita sa zida u ulici Koče Kolarova, koja se nalazi u širem centru Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook