Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Podrška protestima protiv usvajanja ACTA sporazuma

Novi Sad, 27. februara - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine se aktivno uključuje i pridružuje protestima protiv cenzure interneta i pokušaja gušenja slobodnog govora i razmeni informacija.

LSVOSmatramo da internet treba da ostane slobodan medij koji spaja i povezuje ljude celog sveta bez obzira na njihove rasne, etničke, verske ili bilo kakve druge razlike.

Internet nije privatno vlasništvo pojedinca, kompanije ili bilo koje organizacije. Upravo iz tog razloga, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine je aktivno učestvovala u minulim protestima, šireći ideju o slobodnom protoku informacija i borbi protiv cenzure.

Smatramo da je dužnost i obaveza svih političkih struktura koje se bore za slobodu govora da se najoštrije usprotive eventualnom usvajanju ACTA sporazuma, te ćemo iz tog razloga, ukoliko dođe do glasanja o potpisivanju ovog međunarodnog sporazuma, pozvati svoje predstavnike i predstavnice u Narodnoj skupštini da za isti ne glasaju.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Nedelja, 18. 11. 2012. | Komentara: 1

Vuljaj: U Srbiji oko 60.000 nevidljivih diploma

NOVI SAD – Predsednica Omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Kristina Vuljaj podsetila je, povodom Svetskog dana studenata, da u Srbiji ima oko 60.000 studenata čije su diplome potpuno nevidljive pred zakonom.
Omladina LSV | Utorak, 13. 11. 2012. | Komentara: 0

Mladi ljudi žele da ostanu u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Novi predsednik Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Mišković najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će se LSVO u narednom periodu baviti jačanjem omladine kroz političke i ljudsko-pravne edukacije.
Omladina LSV | Ponedeljak, 12. 11. 2012. | Komentara: 0

Ukinite presudu Zoranu Petakovu

NOVI SAD, 12. novembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne da ukinu presudu kojom je Zoran Petakov osuđen na kućni pritvor u trajanju od 100 dana zbog uvrede Episkopa bačkog Irineja Bulovića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook