Omladinci Lige učili na nemačkom primeru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Omladinci Lige učili na nemačkom primeru

NOVI SAD – Najlakše je učiti iz primera dobre prakse, a mi smo u Nemačkoj čuli mnogo takvih primera, koje ćemo nastojati da upotrebimo u našem daljem radu – rekla je po povratku sa studijskog putovanja predstavnica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Bojana Begović.

LSV

Predstavnici LSVO su, u organizaciji Fondacije "Fridrih Ebert", od 20. do 27. oktobra bili na studijskom putovanju u Berlin. Delegaciju su činili Marko Lutkić, Katarina Trnjaković, Milica Savin, Ilijana Nikolić i Bojana Begović. U tom periodu oni su obišli različite institucije Nemačke, prisustvovali su predavanjima i diskusijama u Fondaciji Fridrih Ebert, Socijaldemokratskoj partiji Nemačke, Ambasadi Srbije, različitim omladinskim i socijaldemokratskim organizacijama i ustanovama.

Bojana Begović ističe da je na nju najjači utisak ostavilo to što je funkcionisanje institucija u Nemačkoj na veoma visokom nivou, što imaju organizovanu saradnju nevladinih organizacija i državnih institucija, u kojoj se zna svačija uloga u sistemu, a svi rade zajedno za opšte dobro. U razgovoru sa prestavnicima Bundestaga, ministarstava i socijaldemokratske političke opcije, omladinci su došli i do važnih informacija za građane Srbije.
- Mladim ljudima je veoma značilo to što su imali utisak da su, kao generacija od koje se očekuje da u budućnosti bude pokretač socijaldemokratske i politike evropskih integracija u Srbiji dobrodošli u Nemačkoj i da imaju podršku u svom radu – zaključila je Bojana Begović.
Članica Gradskog odbora Omladine u Pančevu Katarina Trnjaković kaže da joj je ovo putovanje bilo izuzetno korisno i značajno. Na nju, kao i na ostale predstavnike LSVO, najjači utisak je ostavio sastanak u Bundestagu sa narodnim poslanikom Socijaldemokratske partije Nemačke Ditmarom Nitanom i obilazak same centrale SPD-a. Omladinci Lige ističu i da su posebne utiske poneli iz srpske Ambasade gde su se susreli sa ambasadorom Ivom Viskovićem.

Studijsko putovanje bilo je namenjeno dosadašnjim učesnicima i učesnicama, kao i saradnicima na programima FES-a koji bi kroz komunikaciju sa narodnim poslanicima, liderima političkih partija i institucija, bolje upoznali stavove EU prema regionu, dobili odgovore na sva pitanja koja do sada nisu imali kome da postave ali i kako bi stekli sliku o međunarodnoj politici Nemačke. Pored Srbije, bilo predstavnika i iz Crne Gore i Hrvatske.

(BILSV, 30.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook