Opštinska vlast u Bečeju nenadležna za decu u Drljanu?!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 01. 2013. | Komentara: 0

Opštinska vlast u Bečeju nenadležna za decu u Drljanu?!

BEČEJ - Predsedavajuća Saveta za obrazovanje i kulturu Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Vera Guljaš istakla je juče da je Opštinska Uprava Bečej sebe proglasila nenadležnom za obrazovanje i dobrobit svojih najmlađih žitelja.

LSV

Naime, peticijom, koju je OO LSV Bečej podneo 19.11.2012. godine predsedniku Opštine Bečej Vuku Radojeviću, traži se da nadležni opštinski organi reaguju u smislu saniranja oronulih zgrada vrtića i osnovne škole u Drljanu, kako bi se najmlađim žiteljima omogućilo elementarno pravo, zagarantovano Ustavom Republike Srbije, pravo na obrazovanje.

- U odgovoru koji smo nakon višenedeljne neizvesnosti dobili od Opštinskog veća, kaže se da je problem prosleđen višoj instanci, odnosno Fondu za kapitalna ulaganja. Na ovaj način se rešavanje problema brige o deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta prolongira sigurno do kraja ove školske godine, a možda i više, tako da će deca iz Drljana najverovatnije i ovog septembra svoje pravo na obrazovanje morati da ostvaruju u okolnim naseljenim mestima u kojima postoje vaspitno-obrazovne ustanove – ukazala je Vera Guljaš.

(BILSV, 24.01.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook