Osuda skrnavljenja dvojezičnih tabli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 09. 2013. | Komentara: 0

Osuda skrnavljenja dvojezičnih tabli

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo, oštro je osudio skrnavljenje dvojezične table natpisima „Srpski četnici“ na ulazima i izlazima iz Banatskog Novog Sela.

LSVKako je na današnjoj konferenciji za novinare istakao portparol Gradskog odbora LSV Pančevo Vladan Keljević, ligaši nikada nisu pristajali na bilo koji vid fašizacije i diskriminacije i uvek su bili u prvim redovima borbe protiv takvih pojava.
– Pozivamo organe reda koji su izvršili uviđaj da ovaj slučaj istraže, ali tako da ne ostanemo i ovog puta bez i jedne reči ko je odgovoran za ovo. Vojvodina je mesto tolerancije i multikulturalnosti svih njenih građana i građanki, stoga svaka pojava ovakvog ponašanja ne treba da se shvati olako kako to inače biva, jer ako se toleriše radi se na tome da može u svakom trenutku da se ponovi – istakao je Keljević. Dodao je da nisu u pitanju nestašluci tinejdžera već vrlo opasne pretnje po naše društvo. Predsednik Mesnog odbora LSV Banatsko Novo Selo Vasilije Krajnjan podsetio je da se Savet MZ 2010. godine izborio da se postave dvojezične table, te da je od tada ovo drugo uništavanje tabli.
– Nikome u mestu nisu jasne ovakve poruke koje su upućene od nekolicine pojedinaca, s obzirom na to da u Banatskom Novom Selu Srbi i Rumuni vekovima žive u izuzetno dobrim i tolerantnim odnosima – naveo je on. Krajnjan je podsetio da je ranije zabeležena i provala u Rumunsku Pravoslavnu crkvu iz koje je ukradena kasa, a da počinioci nisu pronađeni. On je rekao i da zbog ovakvih događaja ljudi u selu postaju uznemireni, uprkos tome što većina meštana zna da je situacija drugačija.
– Pozivamo sve nadležne da se jednom ovakvim dešavanjima stane na put – zaključio je on.

(BILSV, 17. 09. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook