Pančevačka vlast puni budžet na teret revnosnih građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 30. 01. 2014. | Komentara: 0

Pančevačka vlast puni budžet na teret revnosnih građana

PANČEVO – Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov izjavio je da je gradska vlast svu težinu krize prebacila na one građane koji su uvek redovno plaćali poreze, račune za komunalije i sve ostale dažbine. On je ocenio da je takav način popune gradskog budžeta nedopustiv.

LSV

- Da bi popunili nedostatak novca u budžetu, gradska vlast je povećala porez na imovinu građana do zakonskog maksimuma. Pritom, i dalje ima puno objekata u Pančevu koji nisu katastarski upisani sa svojom stvarnom površinom objekta, obično većom od one za koju plaćaju porez, a dobar deo se čak i dalje vodi kao njiva – ukazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Veselinov. On je istakao da je to najpogrešniji put punjenja gradskog budžeta.

Vlast deli Pančevce na građane prvog i drugog reda

- Gradski oci opet prazne džepove najsavesnijih platiša povećavajući im namete, umesto da su proširili broj obveznika i prekontrolisali prijavljenu imovinu. Nije nikakva tajna da je pozamašan i broj onih koji su izgradili, dogradili ili nadzidali objekte, a da to uopšte nisu prijavili, pa tako plaćaju porez na „staru“ kvadraturu. A veliki problem predstavljaju računi za vodovod i kanalizaciju, jer ne postoji valjan sistem po kojem se tačno utvrđuje broj stanara u stambenim jedinicama, koji je osnovica za računanje cene vode. Po sadašnjem sistemu, opet oni građani koji su prijavili stvaran broj ukućana plaćaju mnogo veće račune od onih domaćinstava u kojima su prijavili, manje članova nego što ih stvarno ima – naglasio je on.

Veselinov je naveo i da su ovo dodatni primeri kojima je gradska vlast počela da deli Pančevce na građane prvog i drugog reda, odnosno povlašćene i privilegovane kojima se žmuri i gleda kroz prste. Zbog toga, kako je rekao, Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti i Gradskog veća da hitno preispitaju i revidiraju svoje odluke koje su dovedele do ovakve situacije, te ih odmah upute Skupštini na usvajanje. On je istakao i da je LSV svoje konkretne predloge već davala i da očekuje da gradska vlast prizna da je pogrešila i ogrešila se o brojne građane, te da greške što pre ispravi.

Vojlovčani i dalje po snegu i vetru čekaju prevoz


Odbornik u gradskoj Skupštini i portparol GrO LSV Pančevo Vladan Keljević je podsetio da su na prethodnoj sednici Skupštine, u „Danu za pitanja“, ligaši upitali direktora ATP Pančevo Milenka Krajinovića kada će početi uređenje stajališta u Vojlovici i drugim naseljenim mestima u kojima nisu u funkciji, jer je to inicijativa koju je pokrenula LSV.

- Nakon godinu dana kampanje LSV za autobuska stajališta i prikupljenih potpisa, konačno je šest miliona dinara uvršteno u pogram poslovanja ovog preduzeća. U odgovoru koji nam je dostavljen, direktor Krajinović je naveo da će radovi početi odmah na početku nove budžetske godine i da će već od 15. januara radnici biti na terenu. Međutim, vlast je sačekala da dođe loše vreme, a da su radovi započeti kad je i rečeno, Vojlovčani bi sada imali makar nekoliko izgrađenih i funkcijalnih stajališta. Ovako su i dalje građani drugog reda i po snegu i vetru nemaju valjan prostor na kojem će saćekati svoj javni prevoz. Stoga pitamo nadležne da nam se ovog puta daju precizan odgovor kada će započeti radovi i šta običan građanin još mora da uradi da bi vlast obratila pažnju na njegove stvarne probleme – naglasio je Keljević.

(BILSV, 30.01.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook