Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Počeo najveći investicioni ciklus "Vodovoda i kanalizacije"

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Bjelajac obišli su danas radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Lasla Gala, najavivši tom prilikom najveći investicioni ciklus novosadskog preduzeća u poslednjih nekoliko godina.

Vovod

Kako je tom prilikom istaknuto, ove godine investicije u vodovodnu i kanalizacionu mrežu premašiće 2,7 milijardi dinara.
– Izgradnja, rekonstrukcija i održavanje komunalnog sistema predstavljalo je jedan od prioriteta koja je ova gradska vlast imala tokom prethodne četiri godine. Grad je uložio velika sredstva u vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Početkom radova u Ulici Lasla Gala i zamenom vodovodnih i kanalizacionih cevi počinje najveći investicioni ciklus u novijoj istoriji "Vodovoda i kanalizacije" - izjavio je Jovanović. Dodao je da je novosadsko preduzeće uspelo da izdvoji preko 720 miliona dinara za ovu godinu, dok je u gradskom budžetu predviđeno više od 420 miliona dinara za investicije u vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.
– Narednih nekoliko godina očekuje nas mnogo radova. Samo od Evropske investicione banke izdvojeno oko 1,6 milijardi dinara za radove koji će se obavljati u narednom periodu – najavio je Jovanović. Direktor JKP "Vodovod i kanalizacij" Branko Bjelajac kazao je da problem vodovodne i kanalizacione infrastrukture ne predstavlja samo starost mreže, već i širenje grada, pa tako postojeća mreža ne može da izdrži nove, veće kapacitete.
– Moramo da proširimo postojeću mrežu, kako bi sistem mogao normalno da funkcioniše – zaključio je Bjelajac. Pored radova u Ulici Lasla Gala, radnici JKP "Vodovod i kanalizacija" počeli su radove u ulicama Aleksa Šantića i Arse Teodorovića, dok će narednih dana početi rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Antona Čehova, potom kanalizacione mreže u Štrosmajerovoj i delu Šenoine ulice. Obnova vodovodne mreže treba da počne u ulicama Save Vukovića, Nikolajevskoj, Milana Glumca i Laze Nančića.

(BILSV, 21. 03. 2012.)







Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook