Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 06. 2014. | Komentara: 0

Počinju razgovori LSV-NDS sa SVM i DS

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i lider Nove demokratske stranke Boris Tadić u ponedeljak će započeti razgovore sa najvećim parlamentarnim strankama u Skupštini AP Vojvodine o budućem sastavu Pokrajinske vlade, pišu Večernje novosti.

LSV

- Razgovaraćemo najpre sa SVM i DS, a zatim s naprednjacima i socijalistima – izjavio je za ovaj list zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On nije želeo da prognozira ishod tih razgovora, ali je rekao da su moguće dve opcije – da koalicija u kojoj su DS, SVM, LSV i odnedavno NDS nastavi da vlada ili da se u vladajuću koaliciju uključe SNS i SPS.

- Pozvaćemo samo stranke koje imaju poslaničke klubove, a DSS i Treća Srbija ih nemaju – kaže Kostreš i dodaje da su „sa SRS razgovori izlišni zbog nepremostivih razlika“.

Kostreš je za list Danas rekao da je jedan od uslova LSV prema Demokratskoj stranci u razgovorima o aktuelnoj većini u Skupštine Vojvodine smena Dragoslava Petrovića.

- Još pre dve godine smo rekli da su međuljudski odnosi između LSV i DS na najnižem mogućem nivou i da moramo to da ispravimo. To ponavljamo konstantno. Naš uslov za dogovor o opstanku aktuelne većine na vlasti u Pokrajini je, između ostalog, popravljanje međuljudskih odnosa, što podrazumeva smenu istrošenih kadrova. Programske aktivnosti moramo da uskladimo i da imamo nov tim koji će to voditi - rekao je Kostreš, dodajući da „garantuje da će aktuelna koalicija opstati nakon rekonstrukcije“, odnosno da naprednjaci neće preuzeti vlast u Vojvodini.    

(BILSV, 26.06.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook