Podrška samo u evropskim zakonima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Podrška samo u evropskim zakonima

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Dnevnik da je njegova izjava o mogućnosti saradnje LSV-a i SNS-a izvučena iz konteksta, te da nema govora o kreiranju nekih budućih koalicija na republičkom nivou.

LSV

– Rekao sam da LSV podržava politiku SNS-a svaki put kada ta stranka sprovodi program kojem smo mi privrženi. Glasali smo i glasaćemo za svaki nji-hov predlog koji se uklapa u ono za šta se zalažemo – rekao je Kostreš. Po njegovim rečima, ligaši su do sada podržali Deklaraciju o Kosovu, Marijin zakon, Zakon o radu, kao što je to bio slučaj i u nekim ranijim skupštinskim sazivima.
– Ako ova vlada nastavi da se zalaže za stvari koje propagiramo, našu podršku će svakako imati, i u tome nema ničeg spornog. Takvu praksu smo gajili i ranije – objasnio je Kostreš. Po njegovim rečima, na pokrajinskom nivou sa SNS-om u dogledno vreme neće biti bilo kakve saradnje.
- Sve dok organizuju "jogurt revolucije" u Novom Sadu, nemamo o čemu da se dogovaramo. S druge strane, saradnja je moguća i na lokalnom nivou, ali je do sada nije bilo, niti smo za njom imali potrebu – kaže Kostreš.
On smatra da, da bi koalicija sa SNS-om na lokalu bila moguća, obe strane moraju zastupati iste interese. Što se podrške Republičkoj vladi tiče, Kostreš kaže da će LSV podržati sve zakone koji Srbiju vode ka Evropskoj uniji.

(BILSV, 10. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook