Pojačati zrenjaninski lobi u Skupštini AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 01. 2013. | Komentara: 0

Pojačati zrenjaninski lobi u Skupštini AP Vojvodine

ZRENJANIN – Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini APV mr Vojislav Matić istakao je danas da će njegov zadatak, ukoliko uđe u parlament, biti stvaranje uslova za bolji i kvalitetniji život svih građana Zrenjanina, te da će sebe staviti u ulogu servisa za sve njih.

LSV

On je na konferenciji za novinare podsetio da je od deset poslanika LSV, koji su deo vladajuće koalicije u AP Vojvodini, čak troje iz Zrenjanina, te da bi još jedan poslanik iz tog grada dodatno pojačao poslanički lobi koji se bori za interese Zrenjaninaca i Zrenjaninki.
Matić je dodao da će, time što će biti spona između Zrenjanina i pokrajinskih institucija, u mnogome doprineti da se u gradu i okolnim mestima reše aktuelni problemi.
– Na moju pomoć mogu da računaju i sva udruženja građana i gradske institucije, što će rezultirati poboljšanom saradnjom sa pokrajinskim sekretarijatima. Insistiraću i na boljem položaju svih mesnih zajednica, a već smo otvorili temu formiranja gradskih opština i decentralizacije Zrenjanina – istakao je kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine.  Funkcioner LSV Branislav Knežević pozvao je zrenjaninsku vlast da izađe u javnost sa informacijama šta je uradila do sada, umesto što, kako je rekao, već sedam meseci kritikuje prethodnu.
– Kritika je svačije pravo, ali oni to rade od 6.jula. Umesto toga, krajnje je vreme da kažu šta su to oni uradili, sem kadrovskih smena, stranačkog zapošljavanja i borbe za skupštinsku većinu od sednice do sednice – rekao je Knežević, koji je ujedno i bivši direktor JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina”. Po njegovim rečima, sve ono čime se aktuelna vlast hvali je omogućeno tokom mandata njihovih prethodnika.
– U to spadaju i magistrala, proširenje proizvodnih kapaciteta Drekslmajera i Fulgara... Ono što smo od njih čuli u predizbornoj kampanji jeste obećanje da će, kada oni dođu na vlast, u Zrenjanin dovesti četiri nova investitora. Koliko god mi to želeli, za sada su to pusta obećanja. Umesto toga oni nisu uradili ni jedan projekat – ocenio je Branislav Knežević, dodajući da su nerealna i obećanja da će obilaznica biti završena u martu ili aprilu ove godine.
– Još nije završena eksproprijacija zemljišta, javne nabavke i izbori izvođača radova nisu ni na vidiku, a projekat mora da potvrdi i Državna revizorska komisija. U najboljem slučaju, kada bi se radilo ekspresno, ovaj posao bi mogao da se završi tek za oko pet meseci. Tako da je i ovo, sem ukoliko ne nameravaju da rade protivzakonito, još jedna bajka u koju ja ne verujem – istakao je Branislav Knežević, podsećajući da je zrenjaninska vlast do sada bila uspešna jedino u tome da Zrenjanin bude prepoznatljiv kao primer najgoreg grada u Srbiji, što se pokazalo prilikom nespremnosti gradskih čelnika i nadležnih preduzeća da se izbore sa nedavnim snežnim padavinama.

(BILSV, 29. 01. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook