Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 27. 08. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska policija važna za unapređenje života Vojvođana

NOVI SAD – Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica pokrajinskog skupštinskog Saveta za bezbednost  mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV već deset godina priča o potrebi formiranja policijske uprave za Vojvodinu, ali da do sada nikada nije imala podršku među drugim strankama.

LSV

– Štaviše, većina stranaka je odbijala da razgovara o tome, tvrdeći da su u pitanju separatističke težnje, što je potpuno besmisleno. Vojvodina je imala svoju policijsku upravu do devedesetih godina prošlog veka, kada je ukinuta Miloševićevim rušenjem autonomije, i do tada je bezbednost bila na mnogo višem nivou. Sada, ako pogledate šta se događa, naročito u Novom Sadu, jasno je da postoji potreba da Pokrajina ima svoje policajce koji će brinuti o redu i bezbednosti - kaže Maja Sedlarević za Dnevnik.

Po njenim rečima, bivši ministar policije Ivica Dačić dolazio je povremeno na sednice Saveta za bezbednost i uvek odbijao inicijativu Lige za formiranje vojvođanske policijske uprave, govoreći da nema zakonske osnove za to.

– Kada bih mu rekla da to nije istina, on bi obećao da ćemo razgovarati na tu temu, ali nikada nije održao obećanje. Naravno da postoji zakonsko utemeljenje za tu inicijativu i mi sve vreme na tome temeljimo svoje insistiranje. Već postoji Policijska uprava za Beograd, a Zakon o policiji dozvoljava da se i u drugim delovima naše zemlje oformi takvo odeljenje MUP-a. Vojvodini ne treba ništa ni manje ni više od onoga što Beograd već ima – objašnjava Sedlarević.

Ona kaže da će LSV insistirati na toj ideji u razgovorima s potencijalnim partnerima u vojvođanskoj vlasti jer smatra da je pokrajinska policijska uprava važna za unapređenje života u Vojvodini. Takođe kaže da LSV sprema inicijativu da preko svojih poslanika to pitanje iznese pred Skupštinu Srbije.
 
(BILSV, 27.08.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook