Pokrajinska vlada će uvek promovisati vrednosti Mihajla Pupina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada će uvek promovisati vrednosti Mihajla Pupina

ZRENJANIN - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić otvorio je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu izložbu „Mihajlo idvorski Pupin - stvaralačka koordinacija“, autorke Aleksandre Ninković Tašić, potpredsednice Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“. 

LSV

Više od 200 fotografija, dokumenata i pisama o Pupinovom životu od Idvora do Njujorka su tema zrenjaninske izložbe, koja je postavljena povodom 160 godina od rođenja Mihajla Pupina.

Slaviša Grujić je istakao značaj i ulogu velikih imena koji su svojim naučnim radom, znanjem, plemenitošću i brojnim drugim vrlinama zadužili nas da ih poštujemo i veličamo s pokolenja na pokolenje.

- Pupin nije bio samo mecena, naučnik, humanista... Bio je veliki čovek, bio je Banaćanin, Vojvođanin, Srbin, Idvorčanin, zato njegova knjiga i nosi naziv „Od pašnjaka do naučenjaka“. Danas, kada obeležavamo 160 godina od njegovog rođenja i kada se o njemu otvaraju neke nove stranice, možemo se pomalo i pohvaliti da smo mi, u skladu sa svojim mogućnostima, uložili sredstva u neke od projekata u njegovom Idvoru, podržali smo održavanje ove izložbe, kao deo njegovog legata i bićemo tu uvek kada treba promovisati njegove vrednosti i veličinu – istakao je Grujić.

(BILSV, 07.10.2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook