Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti, dok vojvođanske opštine trpe

Novi Sad, 16. maj 2017 - Uprkos činjenici da je Republika Srbija prevarena i da su od čitavog Južnog toka ostale samo dve zavarene cevi u Šajkašu, NIS je i dalje u većinskom ruskom vlasništvu i prema pisanju pojedinih medija crpi domaće rezerve nafte i gasa u Vojvodini takvim tempom da bi ih mogao isprazniti do 2021.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje: Šta radi Pokrajinska vlada da sve to promeni? Kada se može očekivati da u koordinaciji sa republičkom vladom i resornim ministarstvom pokrene pitanje pre svega održivog korišćenja naših rezervi nafte i gasa, kao i povećanja rudne rente?

Umesto da plati zakonskih sedam odsto, NIS sebi daje za pravo da naše energente crpi po rudnoj renti od svega tri odsto, čime je naša država od 2009. do 2016. zakinuta za više od 200 miliona dolara.

Ta razlika se izbija iz džepa pre svega vojvođanskim opštinama gde se crpe nafta i gas, i gde ljudima pucaju kuće, njive se gaze, zagađuje životna sredina i oštećuju putevi - počev od Kikinde i Mokrina, preko Novog Kneževca i Kanjiže, do Zrenjanina, Sečnja, Srbobrana i Turije.

Pokrajinska vlada ne sme da ćuti dok vojvođanske opštine trpe.

Naredno pitanje kojim bi pokrajinska vlast trebalo da se pozabavi jeste Informacija o obeštećenju Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju „Naftagasa“ i drugih delova Naftne industrije Srbije.

Podsetimo, nju je nakon šestogodišnjeg insistiranja LSV Skupština Vojvodine usvojila i prosledila republičkoj i Pokrajinskoj vladi pre dve i po godine.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Izjave | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Povećati rudnu rentu

KIKINDA - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je danas da NIS-Gaspromnjeft plaća sramno nisku cenu rudne rente i istakao da to mora da se promeni, a da Mokrin ili Kikinda moraju biti uvršteni u plan izgradnje gasne elektrane, kakve se već planiraju za neke druge gradove širom Srbije uporedo s radovima na Južnom toku.
Događaji | Subota, 08. 03. 2014. | Komentara: 0

Jedna stranka ne sme dominirati Srbijom

SREMSKA MITROVICA - Na ovim izborima ne smemo dozvoliti da jedna stranka i jedan lider peruzmu dominaciju u čitavoj zemlji, poručio je sinoć u Sremskoj Mitrovici lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Forum žena LSV | Petak, 07. 03. 2014. | Komentara: 0

Dan žena - podsetnik na razlike

SOMBOR – Forum žena gradske organizacje Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor saopštio je danas da Forum žena LSV obeležava Međunarodni dan žena kao podsetnik na očigledne razlike koje postoje, ukazujući da zbog toga još uvek nema razloga za slavlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook