Policija da zaštiti Novosađane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 07. 2022. | Komentara: 0

Policija da zaštiti Novosađane

Novi Sad, 27. jul 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad podržava inicijativu da se utvrdi ko je tukao Novosađane 21. jula ispred Skupštine Vojvodine i da se odgovorni procesuiraju. 

LSV

Protest je legitiman način izražavanja stavova, ali pozivamo sve strane na suzdržanost i na mirne proteste najavljene za četvrtak, kako se ne bi ponovili događaji od prošle nedelje. 

Kako sa pomenutog događaja postoje fotografije i video zapisi, a i sam načelnik novosadske policije Goran Radonjić je bio prisutan,sigurni smo da nadležnim organima neće biti teško da identifikuju i procesuiraju osobe koje su tukle naše sugrađane.

Nedopustivo je da građani i građanke budu prebijani od strane privatnog obezbeđenja, a da policija ne reaguje. 

Policija ne sme da zauzima strane i ne sme da dozvoli da se ponovo pojave angažovana civilna lica koja će na sebe preuzeti posao policije, jer je to krivično delo.

Ukoliko dođe do nasilja i naši sugrađani budu opet napadnuti od strane batinaša, smatramo da je odgovornost isključivo na načelniku Policijske uprave Novi Sad Goranu Radonjiću i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, jer nisu sposobni da obezbede sigurnost naših sugrađana.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook