Poljoprivrednici ne smeju biti žrtve monopolista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 08. 2013. | Komentara: 0

Poljoprivrednici ne smeju biti žrtve monopolista

PANČEVO – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo Jovan Petrovački izjavio je da pančevački odbor LSV podržava današnji protest paora u Pančevu i širom Banata kao i njihove zahteve.

LSVOn je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je neprihvatljivo da poljoprivrednici budu po ko zna koji put žrtve monopolista i nebrige aktuelnih republičkih Vlada.

Od paora prave socijalne slučajeve

- Bez bilo kakvog jasnog opravdanja i realno sagledane situacije najavljena cena od 26 dinara za kilogram suncokreta poljoprivrednike dovodi u situaciju, ne da neće moći da pokriju troškove proizvodnje, već će sasvim sigurno sa ovom cenom raditi u velikom minusu, što za krajnji cilj dovodi do dodatnog siromašenja vojvođanskih poljoprivrednika i stvaranje socijalnih slučajeva. Podsećanja radi, otkupna cena suncokreta prošle godine bila je između 56 i 60 dinara za kilogram. A cena repro materijala u proizvodnji  u odnosu na prošlu godinu je za 30% viša, što jasno govori da je potpuno nerealno, neodrživo i neizvodljivo pod ovakvim uslovima baviti se poljoprivredom u Vojvodini, a i Srbiji – napomenuo je Petrovački.

On je dodao da se političari, posebno oni koji su danas na vlasti, deklarativno zalažu da je poljoprivreda jedan od osnovnih stubova izvoza u našoj zemlji, te da oni svojom nezainterešovanošću, namerno ili slučajno, stvaraju od paora socijalne slučajeve. Kako je rekao, to za Ligu socijaldemokrata Vojvodine nije bilo, niti će biti prihvatljivo.

Sistematski se uništava sve što ima vojvođanski predznak

Predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Pančeva Miloš Veselinov ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je neistinito saopštenje SNS, objavljeno u prošlom broju „Pančevca“, a u kome se govori da građani neće biti nimalo oštećeni novinama u ispostavi računa za električnu energiju. On je istakao da je to još jedno zavaravanje i obmana građana Pančeva, od strane Srpske napredne stranke.

- Elektrovojvodina, preduzeće koje je građeno i izgrađeno novcem građana Vojvodine je sada svedeno na puki šalter. Sada će novoosnovano preduzeće da određuje koliko je i da li je bilo uplata građana i koliko je to 20 posto koje treba da se udeli Elektrovojvodini. Ista situacija je i sa Radio televizijom Vojvodine. Još jedan primer sistematskog uništavanja sve što ima predznak vojvođanskog – istakao je Veselinov.

On je dodao da se građanima koji žive u naseljima u okolini Pančeva ne isplati da plaćaju autobusku kartu ili gorivo i dolaze do Elektrodistribucije u Pančevu da bi dali nalog da se njihova pretplata za struju prenese na novoosnovano preduzeće.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine, još jednom skreće pažnju javnosti da će se obmane od strane gradskog povereništa Srpske napredne stranke nastaviti još u većoj meri, jer sada su im rukovodeći kadrovi eksperti iz URS-a – zaključio je Veselinov.


(BILSV, 28.08.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook