Poljoprivrednici traktorima blokirali centar Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 08. 2013. | Komentara: 0

Poljoprivrednici traktorima blokirali centar Vršca

VRŠAC – Protestna vožnja, u kojoj je učestvovalo oko 200 poljoprivrednika sa traktorima, održana je danas u Vršcu. Protest, koji je organizovao vršački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, trajao je dva i po sata, a započeo je ispred zgrade opštine Vršac koju su zemljoradnici traktorima okružili i tako potpuno obustavili saobraćaj u tom delu grada.

LSV

Paore je primio predsednik Skupštine opštine Vršac, a u dogovoru sa članom veća zaduženim za poljoprivredu Slavkom Ćirinom, predstavnici poljoprivrednika zahtevaće od republičke Vlade da cena suncokreta bude 45 dinara, cena kukuruza 18-20 dinara i da se koriguje cena pšenice sa 16 na 18 dinara. Takođe, paori će tražiti da se odmah počne sa isporukom regresirane nafte, a da se zakup zemljišta plaća polovina odmah, a polovina nakon skidanja useva, kao i da se u prvom krugu licitacije zakup ograniči do 30 hektara.

Rok za dostavljanje odgovora je 3. septembar, inače će poljoprivrednici početi sa blokadama puteva, pojačaće pritisak na Vladu i pooštriti proteste.

(BILSV, 28.08.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook