Poljoprivrednici traktorima blokirali centar Vršca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 08. 2013. | Komentara: 0

Poljoprivrednici traktorima blokirali centar Vršca

VRŠAC – Protestna vožnja, u kojoj je učestvovalo oko 200 poljoprivrednika sa traktorima, održana je danas u Vršcu. Protest, koji je organizovao vršački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, trajao je dva i po sata, a započeo je ispred zgrade opštine Vršac koju su zemljoradnici traktorima okružili i tako potpuno obustavili saobraćaj u tom delu grada.

LSV

Paore je primio predsednik Skupštine opštine Vršac, a u dogovoru sa članom veća zaduženim za poljoprivredu Slavkom Ćirinom, predstavnici poljoprivrednika zahtevaće od republičke Vlade da cena suncokreta bude 45 dinara, cena kukuruza 18-20 dinara i da se koriguje cena pšenice sa 16 na 18 dinara. Takođe, paori će tražiti da se odmah počne sa isporukom regresirane nafte, a da se zakup zemljišta plaća polovina odmah, a polovina nakon skidanja useva, kao i da se u prvom krugu licitacije zakup ograniči do 30 hektara.

Rok za dostavljanje odgovora je 3. septembar, inače će poljoprivrednici početi sa blokadama puteva, pojačaće pritisak na Vladu i pooštriti proteste.

(BILSV, 28.08.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook