Ponovo inicijativa za Banatski univerzitet

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2013. | Komentara: 0

Ponovo inicijativa za Banatski univerzitet

NOVI SAD – Bez obzira na to što Liga socijaldemokrata Vojvodine nije trenutno deo vlasti u Zrenjaninu, ligaši i ligašice nastavljaju svoju borbu da Zrenjanin postane evropski grad i sredina u kojoj se bolje živi - istakla je danas odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina Božana Vukadinović. 

LSV

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je, da bi se to postiglo, neophodno više pažnje posvetiti mladim sugrađanima i sugrađankama.
- Oni trenutno razmišljaju o tome kako da odu odavde, u potrazi za školovanjem i usavršavanjem, a onda i za poslom i sigurnom budućnošću. Ukoliko se ovakav trend nastavi, i ukoliko Zrenjanin postane grad koji svojim građanima i građankama ne nudi razlog za ostanak u njemu, bićemo svedoci demografskog urušavanja sredine u kojoj živimo - upozorila je Vukadinovićeva uz poruku da ona, kao ligašica i odbornica Lige u Skupštini grada Zrenjanina, odbija da nemo posmatra gde oni koji sada čine vlast vode Zrenjanin.

- Najavljujem da ću na sledećoj sednici, zakazanoj za 15.mart, opet pokrenuti inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine da se u Zrenjaninu osnuje Banatski univerzitet. Podsećam da bi na taj način bili zadovoljeni kriterijumi Evropske unije, koji propisuju da regioni između 500 i 600 hiljada stanovnika treba da imaju univerzitete. Centar Banatskog inverziteta bio bi Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, ali bi u stvaranje te ustanove bile uključene i druge sredine u Banatu koje imaju fakultete, pre svega Kikinda i Vršac - rekla je odbornica LSV u zrenjaninskom parlamentu.

Istakla je da je uverena da Zrenjanin ima dovoljno stručnjaka koji su potencijalno odličan kadar, a koji sada rade u drugim gradovima, jer im njihov grad nije pružio šansu.

- Isto tako, osnivanjem Banatskog univerziteta, mladi ljudi bi dobili motivaciju da ostanu u Zrenjaninu, koji bi postao univerzitetski centar i mesto u koje dolaze studenti iz drugih sredina. Sigurna sam da ova ideja u Zrenjaninu može po prvi put da ujedini sve političke aktere, jer je, nakon Ligine ideje i zalaganja ligaških funkcionera, o ovoj ideji u predizbornoj kampanji pričala čak i stranka iz aktuelne vlasti. Tada je organizovano čak i skupljanje potpisa, ali nikada do kraja nije bilo jasno šta se sa svim tim potpisima desilo. Sada su dobili priliku i da pokažu da njihova obećanja nemaju predizborni rok trajanja i nisu namenjena jednokratnoj upotrebi, već da su spremni da podrže ideju koju ću kao odbornica LSV u gradskom parlamentu izneti - rekla je ona.

Božana Vukadinović je podsetila i da elaborati već postoje, da je stručna javnost dala svoju saglasnost, te da je na strankama, kao političkom faktoru, da ovu ideju podrže i pokrenu.

(BILSV, 12.03.2013)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook