Poseta Eštonove pravovremena, treba sačekati njene rezultate

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 04. 2014. | Komentara: 0

Poseta Eštonove pravovremena, treba sačekati njene rezultate

BEOGRAD – Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Nenad Čanak izjavio je danas da je poseta visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednosti Ketrin Ešton značajna i pravovremena, jer je „gvožđe kuje dok je vruće“, ali i da je rezervisan i da bi voleo da vidi konkretne rezultate koji će proisteći iz njene posete Beogradu.

LSV

- Lično mislim da je dan posle izglasavanja poverenja vladi predsednika Aleksandra Vučića logično da se iz evropskih organa pojave ljudi koji će kovati gvožđe dok je vruće, to jest dok se ne promeni mišljenje o pojedinim stvarima u vezi sa evrointegracijama - rekao je Čanak novinarima nakon obraćanja Eštonove poslanicima.

On je dodao da se nada da do promena mišljenja neće doći, ali i naglasio da se vrlo dobor seća vremena na koje ga sve ovo podseća, a to je vreme posle pobede DOS.

- To me podseća na vreme pobede Demokratske opozicije Srbije kada smo opet gledali posete raznih evropskih zvaničnika i slušali silna obećanja koja su davana, a posle toga, ta ista Evropa je u velikoj meri vršila pritiske na vladu Zorana Ðinđića i to tip pritisaka koji joj nije pomagao da se suoči sa problemima koje smo zatekli - rekao je Čanak.

Lider LSV je zaključio da je u tom smislu rezervisan i da bi voleo da vidi konkretna dela i rezultata koje će poseta Eštonove dati.

(BILSV, 28.04.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook