Posle inicijative LSV, nastavljeno renoviranje škole u Drljanu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2013. | Komentara: 0

Posle inicijative LSV, nastavljeno renoviranje škole u Drljanu

LSVBEČEJ –Četiri meseca nakon što je Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej podneo inicijativu da se nastavi sa renoviranjem osnovne škole i vrtića u Drljanu, koje je prekinuto pre nekoliko godina, radovi su počeli.

Sledi borba za saniranje zabavišta

Predsednik OO LSV Bečej Ferenc Toth kaže da su se bečejski Ligaši izborili da se renoviranje Osnovne škole „Petefi Šandor“ u Drljanu posle više godina  nastavi, a potpredsednik OO LSV Bečej i član saveta Mesne zajednice Mileševo-Drljan Laslo Hadnađ napominje da se nastavlja borba za saniranje oronule zgrade zabavišta „Labud Pejović“ i za uklanjanje divlje deponije, koja se nalazi na ulazu u Drljane.

Podsetimo, pre nekoliko godina tadašnji predsednik opštine, koji u sadašnjem sazivu obavlja funkciju predsednika Skupštine opštine Bečej Peter Knezi pogazio je svoje obećanje koje je dao žiteljima Drljana da će obezbediti sredstva potrebna za renoviranje obrazovnih ustanova u Drljanu.  Članice i članovi OO LSV Bečej Mesnog odbora Mileševo su u novembru 2012. godine pokrenuli akciju potpisivanja peticije u MZ Mileševo-Drljan da se nastavi renoviranje osnovne škole i zabavišta u Drljanu.  U veoma kratkom roku, inicijativu je svojim potpisom podržalo više od 30% žitelja tog naseljenog mesta.  

U peticiji koju je OO LSV Bečej podneo 19.11.2012. godine predsedniku Opštine Bečej Vuku Radojeviću tražilo se da nadležni opštinski organi reaguju u smislu saniranja ovih oronulih zgrada, kako bi se najmlađim žiteljima omogućilo elementarno pravo zagarantovano Ustavom Republike Srbije - pravo na obrazovanje.

Uz podršku građana možemo još više

- U odgovoru koji smo, nakon višenedeljne neizvesnosti, u januaru 2013. dobili od opštinskog Veća, kaže se da je problem prosleđen višoj instanci, odnosno Fondu za kapitalna ulaganja. A nakon  dva meseca od prosleđivanja Fondu za kapitalna ulaganja, radovi  u osnovnoj školi Petefi Šandor u Drljanu su sredinom marta nastavljeni zahvaljujući inicijativi koju je pokrenula Liga – istakao je Ferenc Toth.

Po rečima Lasla Hadnađa, zidari, majstori za vodovod i kanalizaciju, kao i električari, vratili su se u školu  posle nekoliko godina i nastavili su sa renoviranjem.

- Na taj način, čineći ono što je moguće, OO LSV Bečej nastavlja da pomaže građankama i građanima opštine Bečej. Krajnje je vreme da neko počne da rešava probleme kojih ima i više nego dovoljno u našoj opštini. Ligašice i ligaši mogu nešto da pokrenu, ali ako inicijative i akcije Lige podrže građanke i građani naše opštine, kao što je bilo u ovom slučaju, onda možemo mnogo više i mnogo brže – dodao je Toth.

Kako je rekao, Drljan je poljoprivredno selo, a veliki broj žitelja ovog mesta uglavnom živi od sezonskih poslova.

- Zbog nastalog neadekvatnih uslova u osnovnoj školi i vrtiću, roditelji su primorani da svoju decu odvoze u okolna naseljena mesta koja imaju osnovnu školu i zabavište. To dodatno opterećuje budžet roditelja, jer od skromnih primanja jedva da imaju za svakodnevni život, a kamoli da svakodnevno troše za gorivo kako bi njihova deca pohađala školu. Zato je veoma bitno da Drljan ima osnovnu školu i zabavište – zaključio je Ferenc Toth.

(BILSV, 25.03.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook