Postojeći izborni sistem ne odražava realan odnos snaga

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 30. 05. 2014. | Komentara: 0

Postojeći izborni sistem ne odražava realan odnos snaga

NOVI SAD – Govoreći o inicijativi Lige socijaldemokrata Vojvodine o promeni izbornog sistema za Skupštinu Vojvodine, zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš za Danas navodi primer SNS-a, koja je 2012. dobila „samo 24 poslanika, duplo manje od Demokratske stranke, iako je osvojila 18 odsto, samo četiri procenta manje od DS“.

LSV

- U Vojvodini postoji kombinovani izborni sistem, koji se razlikuje od onog na lokalnom nivou i u Republici. Smatramo da bi izborni sistem trebalo da se upodobi i da bude čist proporcionalni. Nekoliko puta smo podnosili tu inicijativu, ali ona nije nailazila na podršku drugih stranaka. Mislimo da postojeći sistem ne odražava realan odnos snaga - istakao je Kostreš.

(BILSV, 30.05.2014)




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook