Postupak protiv Inicijative je nova rana za žrtve devedesetih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 12. 2017. | Komentara: 0

Postupak protiv Inicijative je nova rana za žrtve devedesetih

Novi Sad, 25. decembar 2017 - Postupak protiv aktivistkinja i aktivista Inicijative mladih za ljudska i manjinska prava zbog protesta u Beški zbog protesta protiv tribine haškog osuđenika Veselina Šljivančanina, samo je još jedan u nizu poražavajućih dokaza o tome kuda je ovu zemlju odveo izostanak suočavanja sa prošlošću i lustracije.

LSV

To je logično u zemlji u kojoj se mogu nekažnjeno zapaliti američka i nemačka ambasada, sastavljati i dostavljati ruskoj ambasadi spiskovi „srbomrzaca“, i u kojoj se nasilnicima koji su fizički nasrtali na novinare tokom predsedničke inauguracije po svoj prilici neće ni suditi.

Sramota i nepravda, za sramotom i nepravdom.

Ako je neko zaboravio, Veselin Šljivančanin je u Haškom tribunalu osuđen na 10 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja mučenja oko 200 hrvatskih zarobljenika na farmi Ovčara kod Vukovara u jesen 1991. godine. Oslobođen je nakon dve trećine odslužene kazne. A Beška, u koju je u januaru došao na tribinu, pored Hrtkovaca i Slankamena, jedno je od mesta koje je obeležio progon građana hrvatske nacionalnosti, mračnih devedesetih godina.

Zato je bilo kakav, pa i prekršajni postupak protiv protiv ljudi koji su raširili plakat “Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama“, nova rana za sve proterane i porodice svih žrtava.

Ujedno, glorifikacija dokazanih ratnih zločinaca, haških osuđenika, a suđenje hrabrim mladim ljudima iz Iniciijative za ljudska prava predstavlja novi dokaz da se nastavlja restauracija celokupnog Miloševićevog aparata koji se privremeno sklonio nakon 5. oktobra 2000. godine i pokušaj amnestije te politike. 

Aleksandar Jovanović,
potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook