Potpisan ugovor za organizaciju SOŠOV-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 15. 04. 2014. | Komentara: 0

Potpisan ugovor za organizaciju SOŠOV-a

NOVI SAD – Današnjim potpisivanjem Ugovora između Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i grada Sombora zvanično je počela organizacija 7. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine (SOŠOV), koja će biti održana u 16. do 18. maja.

LSV

Školski sport je prioritet

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, gospođa Marinika Tepić je istakla da se SOŠOV vraća na velika vrata posle 25 godina i baš u grad u kom je poslednji put organizovan – u Sombor.

- Sombor je pravi sportski grad. Nadam se da će za četiri godine, kada se sledeći put bude organizovao SOŠOV prijaviti više gradova i opština koje će moći da ispune prilično stroge kriterijume koje smo postavili. Trudićemo se da za taj period popravimo prilično lošu sliku, a to je da u Vojvodini trideset i šest škola uopšte nemaju salu za fizičko i svakako će školski sport biti prioritet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i u narednom period u odnosu na vrhunski sport – rekla je Marinika Tepić.

Ona je naglasila da je organizacija SOŠOV-a jedan od prvih ciljeva koji se postiže uz saradnju sa Savezom za školski sport Vojvodine, a koji se nalazi u Akcionom planu.

- Poruka SOŠOV-a je oduvek bila da je važno učestvovati, a ne juriti vrhunske rezultate.Tokom javnih rasprava prilikom pripreme za usvajanje Strategije razvoja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine, kome god da smo samo pomenuli SOŠOV, ljudi su se sa nostalgijom prisećali tih divnih dana, a naročito spominjajući prijateljstva koja su stekli na ovom događaju. Tako da je to jedna spona u pamćenju školaraca koji su želeli da se druže, da se zajedno takmiče u školskom timu, a ne nažalost sada u vremenu drastične komercijalizacije i sportskih kubova i sportske infrastrukture, napravljane su klasne razlike između dece, da imamo decu koja iz finansijskih razloga ne mogu da se bave sportom id a je njihova potreba za druženjem, a i samo zdravlje u jednom zapećku – istakla je sekretarka Tepić.

Više od 1600 đaka se nadmeće u devet disciplina

Sombor je izabran kao grad koji je ispunjavao sve uslove koji bili definisani u Pozivu za izbor grada/opštine domaćina SOŠOV-a koji je početkom godine raspisao sekretarijat. Oni će ove godine ugostiti 1.650 đaka iz 130 osnovnih škola sa gotovo čitave teritorije Vojvodine koji će se na različitim borilištima u gradu takmičiti u devet sportova. Snage će odmeriti u gimnastici, plivanju, atletici, rukometu, odbojci, košarci, fudbalu, stonom tenisu i streljaštvu.

Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine ponovo će biti manifestacija koja neguje zdrave stilove života, stvara nove školske šampione, a prave životne vrednosti vraća u prvi plan u vremenu u kome je nasilje među mladima jedan od gorućih problema. Pre samog početka Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine biće i otvorena izložba na kojoj će biti izloženi eksponati koji će mladima dočarati sliku čuvenog SOŠOV-a.

Današnjem potpisivanju ugovora su, osim pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Marinike Tepić, koja je ujedno i predsednica Počasnog odbora, prisustvovali i gradonačelnik Sombora Nemanja Delić i predstavnici Organizacionog odbora čuvenog SOŠOV-a. U ime pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu bili su prisutni Aleksandra Ristić i Branko Vujović, Jasna Đukić iz Saveza za školski sport Vojvodine, ispred grada Sombora Imre Oto i Srđan Zavišin. Takođe, svečanosti su prisustvovali i neki od članova Počasnog odbora, zamenik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Miodrag Jovović, osnivač Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine Mihajlo Tubić i Gizela Farhaš istaknuta sportska radnica i učesnica prethodnih školskih olimpijada.

(BILSV, 15.04.2014)



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook