Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 13. 12. 2012. | Komentara: 0

Potpisi sprečili imenovanje Ulice Đorđa Vajferta

NOVI SAD/PANČEVO – Predsednik omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu Vladan Keljević rekao je za televiziju Prva da je omladina LSV prošle godine pokrenula akciju da Đorđe Vajfert dobije ulicu u tom gradu, ali da u tome, nažalost, nije uspela.

LSV

Đorđe Vajfert je, između ostalog, bio školovani pivar, utemeljivač Narodne banke Srbije i najduži guverner u njenoj istoriji, zbog čega se njegov lik i nalazi na novčanici od hiljadu dinara, a svom rodnom gradu Pančevu ostavio crkvu Svete Ane i pivaru. Međutim, to ipak nije dovoljno da dobije ulicu u ovom gradu.

- Ono što je malo sputalo našu inicijativu, pošto je to građanska inicijativa, da bi ona bila važeća, je da je potrebno skupiti potpise od minimum 10 odsto ukupnog broja birača na teritoriji grada Pančeva. To je problem, jer prostom računicom dolazite do cifre od osam hiljada potpisa – istakao je Vladan Keljević.

(BILSV, 13.12.2012)



Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook