Potpisima do manjeg poreza na imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 20. 06. 2014. | Komentara: 0

Potpisima do manjeg poreza na imovinu

PANČEVO – Gradski odbor Liga socijaldemokrata Vojvodine Pančevo pozvao je sve građane da im se pridruže u inicijativi o promeni Odluke o porezu na imovinu, kako bi se stopa poreza na imovinu vratila sa 0,4 na 0,2 odsto.

LSV

Ligaši ističu da će samo tako, svojim potpisima, svi zajedno dokazati da vlast greši i da u ovako teškoj ekonomskoj situaciji po sve ne može rešenje biti dodatno podizanje poreza.

LSV je u više navrata i u Skupštini i na konferencijama za novinare apelovala na problem sa porezom na imovinu koji je podignut do zakonskog  maksimuma od 0,4 odsto sa ciljem da se tako ne vodi politika grada u kojoj će se građani opteretiti novim nametima, a dok će vlast puniti broj zaposlenih u javnom sektoru. Međutim, gradska vlast nije reagovala na ove kritike i sada, kad su građanima stigla rešenja za porez na imovinu, Pančevo se suočava sa problemom opravdanog njihovog nezadovoljstva i slabim punjenjem gradske kase.

- Jedan od velikih problema bilo je novo zoniranje grada 2012. godine, koje je neke naše sugrađane iz treće zone dovelo u prvu i to bez realne osnove. Servirane su nam priče kako će to biti olakšanje za investitore, te ćemo ih tako privući. Od investitora već dve godine ništa, a građani su, kao i uvek od saziva vlasti iz 2012, pa i one koja je konstruisana prošle godine – ispaštali – istakao je na konferenciji za novinare odbornik LSV u gradskoj skupštini Vladan Keljević.

On je kazao da nije ključ punjenja budžeta Grada dodatno oporezivanje onih građana koji oduvek i redovno izmiruju svoje poreske obaveze, već da se porez na imovinu utvrđuje po stvarnom stanju za sve građane Pančeva. Kao rešenje, ligaši su nudili povećanje broja poreskih obveznika, tj. ažuriranje  podataka o imovini građana Pančeva.

- Sada je već svima jasno da ova gradska vlast ne radi u interesu građana, već samo traži načine kako će zadovoljiti svoje stranačke simpatizere koje su pozapošljavali i to kako sada iz budžeta njima obezbediti plate. To je po ko zna koji put dokaz neodgovorne i demagoške politike koja se servira pred građanima i građankama grada Pančeva – naglasio je Keljević i najavio da će štandovi na kojima će se prikupljati potpisi biti postavljeni već danas na dobro poznatim mestima u gradu i zelenoj pijaci. Dodao je i da će aktivisti LSV posetiti sve Pančevce koji žele da pomognu da se ova greška ispravi.

(BILSV, 20.06.2014)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook