Potreban hitan razgovor vladajuće koalicije u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 03. 2014. | Komentara: 0

Potreban hitan razgovor vladajuće koalicije u Vojvodini

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da je rezultat vanrednih parlamentarnih izbora u pokrajini siguran pokazatelj da je vreme za ozbiljne analize unutar vladajuće koalicije u Banovini.

LSV

- Ne mogu da kažem da li smo korak bliži izborima, ali moramo uvažiti činjenicu da je SNS najjača partija u Vojvodini, kao i to da je stabilnost pokrajinske administracije na prvom mestu – ocenio je Kostreš za Informer i naglasio da je dugo postojao utisak da demokrate imaju veliku snagu u Vojvodini, ali da je to, u stvari, samo posledica njihovog korišćenja poluga moći.

- LSV je zadovoljan ostvarenim rezultatom na izborima iz dva razloga. U atmosferi u kojoj su se ljudi više nego očigledno plebiscitarno izjasnili prema SNS-u, svako ko je ostao iznad cenzusa postigao je dobar rezultat. S druge strane, prvi put u istoriji je LSV pobedio DS i to u većini mesta u Vojvodini. Demokrate su 2004. imale šest puta više glasova od nas, 2008. pet puta više, 2012. godine dva puta i sada smo mi njih pobedili – kazao je Kostreš za „Politiku“.

Na pitanje da li taj rivalitet koji godinama opterećuje i odnose unutar same Vlade Vojvodine znači da će ligaši sada iskoristiti priliku i okrenuti leđa DS-u, Kostreš kaže da je cilj LSV da sve pokrajinske institucije nastave nesmetano da funkcionišu.

- Članice vladajuće koalicije u Vojvodini moraju hitno da sednu i razgovaraju. Istovremeno, treba da se razgovara i sa naprednjacima, jer ne smemo zanemarivati rezultat koji su postigli. U ovom momentu ne mogu da kažem koji je izvesniji scenario: opstanak pokrajinske vlade, eventualna rekonstrukcija ili izlazak na nove izbore - naglašava zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

On je za Novosti istakao i da će Liga ovih dana predložiti Bojanu Pajtiću i Ištvanu Pastoru razgovor sa Aleksandrom Vučićem.

(BILSV, 18.03.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook