Potreban ozbiljan razgovor u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

Potreban ozbiljan razgovor u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da bez izmene Ustava Srbije ništa dobro neće izaći iz pokrajinske skupštine, pa tako ni Statut Vojvodine, napominjući da je LSV stranka svesna činjenice da predloženi statut pokrajine mora biti usvojen.

LSV

Zbog toga LSV nije glasala protiv tog dokumenta ali, kako je Bogaroški rekao novinarima, predstavnici te stranke nastaviće da ukazuju na manjkavosti Ustava, odluke Ustavnog suda povodom Statuta pokrajine i samog Statuta.
Napominjući da LSV smatra da ni prošli statut nije bio dobar, on je dodao da je Liga nastojala da budu nađena najbolja rešenja u okviru "ograničenog manevarskog prostora" i da je pristala na "mnogo toga na šta je mislila da neće pristati".
– Nešto smo i dobili, kao što je brisanje stava (u tekstu nacrta statuta) da je Vojvodina osnovana Ustavom iz 2006. godine –  rekao je Bogaroški i naglasio da, dok Ustav ne bude izmenjen "ništa se dobro u ovoj Skupštini neće videti".
Odgovarajući na pitanje o eventualnim izborima ili rekonstruisanju pokrajinske vlasti, on je rekao da su protekli republički izbori pokazali da postoji bitna razlika u glasovima koje su članice vladajuće pokrajinske koalicije dobile sad i na pokrajinskim izborima.
– Stabilna većina trenutno postoji, ali ovo je jasan znak da je potreban ozbiljan razgovor i dogovor unutar vladajuće koalicje –  kazao je Bogaroški, ocenjujući da postoji ozbiljan prostor "da se redefiniše program oko kojeg smo se okupili i da se pronađu odgovarajući ljudi za njega".
– Ima i mogućnosti i političke volje, jer je evidentno da ono što se radilo u poslednje dve godine ne daje rezultat koji mi očekujemo od vladajuće koalicije i pokrajinske administracije – dodao je Bogaroški.

(BILSV, 14. 05. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook