Potrebna istraga u Informatici o načinu na koji je novac utrošen za izdavanje CD-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2013. | Komentara: 0

Potrebna istraga u Informatici o načinu na koji je novac utrošen za izdavanje CD-a

NOVI SAD, 7. maj – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavku direktora JP „Informatika“ Dejana Čelara, a od nadležnih državnih organa i istragu o načinu na koji je ovo gradsko preduzeće finansiralo izdavanje muzičkog CD-a u višemilionskom iznosu, saopštio je danas Gradski odbor LSV Novi Sad.

LSVManje je važno da li je reč o projektu Slobodana Trkulje, ili nekoga drugog.
Pravi problem je u tome što je rukovodstvo Informatike bez ikakvog osnova osim naloga „Treće Srbije“ izdvojilo ogroman novac za finansiranje CD-a. Isto tako su, podsetićemo, ne pitavši nikoga, građanima brutalno pre nekoliko meseci nametnuli „Sogaz“ osiguranje na računima.
Kako su plaćeni strani, vrhunski studijski muzičari koji su učestvovali u projektu? Autorskim ugovorom sa „Informatikom“?
Ako su tačne procene da je za CD „Informatika“ izdvojila oko 300 hiljada evra,“Treća Srbija“ više nema nikakvo moralno pravo da govori o radu u korist građana.
O kolikoj sumi je reč, možda najbolje ilustruje podatak da je na donatorskoj večeri koju je u decembru gradonačelnik organizovao u hotelu „Norcev“ za decu obolelu od Batenove bolesti prikupljeno 700 hiljada dinara.
Sve i kada bi uspeli da zanemarimo goruće probleme u kulturi i manjak sredstava na brojnim drugim poljima, stravična je sama odluka jedne članice prekomponovane vlasti da snimi CD i to na ovakav način, uz ogromne troškove.
To još jednom pokazuje da oni gradska preduzeća posmatraju kao stranačko vlasništvo. Za njih je ovo „Treća Informatika“.
Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je Gradski odbor LSV u pravu kada tvrdi da gradonačelnik nema kontrolu nad preduzećima koja vode njegovi koalicioni partneri, od kojih su neki od ranije poznati javnosti kao osumnjičeni za kupovinu glasova – navodi se u saopštenju Gro LSV Novi Sad.

(BILSV, 07.05.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook