Potrebni krediti za mlade bračne parove poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 09. 2013. | Komentara: 0

Potrebni krediti za mlade bračne parove poljoprivrednike

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Miloš Šibul rekao je da će poslanici Lige podržati izveštaj o radu Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za 2012. godinu.

LSV

On je prokomentarisao dodelu kredita, istakavši da je za navodnjavanje bilo 74, plastenike 22, višegodišnje zasade 36, u stočarstvu 54 i u mehanizaciji 130. Šibul je primetio da je kreditiranje za nabavku mehanizacije među najmlađima od formiranja Fonda, a da je interesovanje poljoprivrednika veliko.

- Ovo nam samo govori koliko je naša mehanizacija stara, a to je 35 ili 40 godina. To je mehanizacija koja zaista zaslužuje obnovu. Kako vučene, tako i nošene mehanizacije, pa i obnovu traktora koji su zaista zastareli – napomenuo je Šibul.

Osvrnuo se i na dodelu kredita od 2001. do kraja 2012. Godine. U Izveštaju je, kako je Šibul rekao, navedeno da je u ovom periodu za navodnjavanje uzeto 1.007 kredita, za podizanje plastenika - 362, višegodišnjih zasada - 273, u stočarstvu -184, za mehanizaciju – 363, a za silose i podna skladišta, što je, takođe, jedna od mlađih kreditnih linija, svega dva.

- Odbor za poljoprivredu i Vlada AP Vojvodine trebalo bi da pošalju pismo ili depešu Ministarstvu poljoprivrede da bi i ono pomoglo da se naprave i neki dodatni krediti za poljoprivredu. Ako postoje krediti za mlade bračne parove, mogu da postoje krediti i za mlade bračne parove u poljoprivredi ili za mlada gazdinstva, kako bi što pre naši sugrađani mogli da stanu na pravi put – predložio je Miloš Šibul.

On je istakao i da je od svih okruga u Vojvodini najviše kredita odobreno u Bačkoj – 168, u Banatu 98, a za poljoprivrednike u Sremu 43 kredita. Naglasio je da bi Banaćani trebali da dobiju više kredita, jer je Banat najsiromašniji deo Vojvodine, te je predložio da se organizuju zimski seminari ili da se preko medija više proprate mogućnosti kreditiranja, kako bi se poljoprivrednici u ovom delu Vojvodine više obavestili i edukovali o ovom načinu unapređenju svog gazdinstva.

(BILSV, 26.09.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook