Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 24. 01. 2013. | Komentara: 0

Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kojem ga poziva da 1. februara organizuje proslavu Dana grada.

LSVO

U pismo je predloženo da Vučević pripremi tekst Povelje slobodnog kraljevskog grada Novog Sada iz 1748. kao dokumenta koji  ima veze sa novosadskom istorijom. Kako se ističe, to bi mogao i trebao da bude prigodan poklon za goste i zvaničnike umesto primerka Dušanovog zakonika koji je nedavno delio.

- Imajući u vidu način na koji su u gradu obeleženi protekli praznici, a među kojima i 9. novembar  i doček Nove godine po julijanskom kalendaru, kao i sredstva koja su za to izdvojena, pozivamo Vas da blagovremeno  i temeljno organizujete proslavu Dana grada, 1. februara. Taj dan je zaista važan u istoriji Novog Sada i bilo bi loše da on prođe kao događaj drugog reda u odnosu na spomenute datume koji su pompezno proslavljeni – navodi se u pismo omladinaca LSV.

Dodaje se i da su u kontaktu sa građanima prikupili predloge o tome na koji način bi 1. februar mogao, osim proslave koju očekuju, biti obeležen. Po mišljenju građana, tog dana bi gradski prevoz i ulazi u muzeje i galerije, trebalo da budu besplatni, kao i  korišćenje bazena i klizališta. Novosađanke i Novosađani očekuju i da im se tog dana omoguće besplatne turističke ture po centru grada i Petrovaradinu, kako bi se podsetili istorije svog grada.

- Predlažemo i da se omoguće i besplatna mesta na predstavama u Pozorištu mladih i Novosadskom pozorištu, jer će Srpsko narodno pozorište, verujemo, biti zauzeto zbog proslave ovog jubileja. Pozivamo Vas da uvažite ove sugestije i omogućite građanima da proslave Dan svog grada onako kako to i zaslužuju – zaključuje se u pismo GrO LSVO.

(BILSV, 24.01.2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook