Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 03. 2014. | Komentara: 0

Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

BELA CRKVA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva osudio je danas skrnavljenje table sa višejezičnim natpisom naziva naselja na ulazu u Belu Crkvu. Oni su od nadležnih organa zatražili da počinioce hitno pronađu i kazne.

LSV

Kako se navodi u saopštenju, višejezična tabla je postavljena pre nekoliko meseci. Na fotografiji se vidi da su crnim sprejem prešarani nazivi mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarkom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih manjina koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i kao sve dobre komšije trebalo ba da se stidimo ovakvih postupaka. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas – ističe se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.

A aktivisti LSV-a će sutra, u popodnevnim časovima, tablu očistiti u znak protesta protiv ovakvih postupaka.

(BILSV, 30.03.2014)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook