Protestno pismo predsedniku SO Zrenjanin

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 12. 2013. | Komentara: 0

Protestno pismo predsedniku SO Zrenjanin

ZRENJANIN – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina poslala je protestno pismo predsedniku Skupštine grada Zrenjanina Radovanu Bulajiću zbog zakazivanja sednice Skupštine za 24. decembar, i pozvala ga da iz poštovanja prema najvišoj demokratskoj instituciji, promeni datum održavanja sednice.

LSVLigaši i ligašice su Bulajića podsetili da je Zrenjanin grad multikulturalnosti i multikonfesionalnosti, u kojem živi više od 20 nacija, u kojem su u upotrebi četiri službena jezika.

– Zrenjaninci i Zrenjaninke su i Srbi i Mađari i Rumuni i Slovaci i Makedonci i Hrvati i Crnogorci i Nemci i svi ostali narodi koji, svi zajedno, čine naše bogatstvo i ponos. Gradili smo zajedničku istoriju, tradiciju suživota i tolerancije. Stvorili smo mesto za sve, u koje su svi uvek dobrodošli. Skupština grada, kao najviša demokratska institucija, poštujući svoje odbornike i odbornice poštuje i građane i građanke koje su ih birali da ih u njoj predstavljaju – navodi se u pismu.

Dodaje se da su gradski čelnici do sada poštovali i obeležili sve velike praznike - slave grada, mesnih zajednica, naseljenih mesta, prisustvovali su božićnim liturgijama i paljenju badnjaka.

– Zakazivanje sednice Skupštine sa 50 tačaka na dnevnom redu, od kojih je jedna od njih i usvajanje budžeta za sledeću godinu, što predstavlja jednu od najznačajnijih odluka koju odbornici i odbornice treba da donesu, na Badnji dan za vernike katoličke veroispovesti, predstavlja veliko nepoštovanje prema svim odbornicima i odbornicama ove veroispovesti, kao i za građane i građanke Zrenjanina – ističe se u protestnom pismu.

Takođe, zrenjaninski odbornici i odbornice LSV protestuju protiv ovakvog postupka i podsećaju na uskraćivanje skupštinskog prevoda obraćanja odbornika mađarske nacionalnosti krajem prošle godine.

(BILSV, 18. 12. 2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook