Razgovori sa DS bili načelnog karaktera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

Razgovori sa DS bili načelnog karaktera

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da nije tajna da odnosi LSV i Demokratske stranke u poslednjih godinu – godinu i po dana nisu bili najbolji, a da je jučerašnji sastanak sa demokratama bio obostrani pokušaj da se prevaziđu ti nesporazumi.

LSV

- Razgovori su za sada bili načelnog karaktera, gde smo se dogovorili o nekoliko strateških stvari - o analizi naših odnosa i pokušaju da se prevaziđu problemi, kao i da pokušamo da zajednički, delom kroz Skupštinu AP Vojvodine, a delom kroz naše poslaničke grupe u republičkoj Skupštini, utvrdimo šta je to interes AP Vojvodine i da sinhronizovano, amandmanski reagujemo onda kada i jedni i drugi zaključimo da je u pitanju neki interes građanki i građana Vojvodine. Naravno, cela ova priča je otvorena i za trećeg koalicionog partnera Savez vojvođanskih Mađara i ja očekujem da se u najskorijojoj budućnosti sličan razgovor obavi i između LSV i SVM i DS – rekao je danas novinarima Bogaroški.

On je istakao da su to samo načelni dogovori i pokušaj da se artikulišu obostrani interesi, a da će praksa pokazati da li je u tome bilo uspeha ili ne, naglasivši da bi on voleo da vidi rezultate.

Upitan da li promene u vlasti u Subotici mogu biti kamen spoticanja u tim razgovorima, potpredsednik LSV je istakao da je to pitanje za SVM i DS, te podsetio da je Demokratska stranka u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom u Pančevu, ali da vlast u Pokrajini funkcioniše.

Bogaroški je ocenio da je jedno od otvorenih pitanja na kojima će se raditi u koaliciji svakako izmena izbornog zakonodavstva na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

- To je nešto oko čega ja mislim da bi mogli da se dogovorimo kao koalicioni partneri. Postoje tehnička pitanja unutar naše koalicione saradnje, kako na nivou Pokrajine, tako i na nivou lokalnih samouprava. Imali smo situaciju, recimo, da je Liga u Irigu izbačena iz vlasti, takva situacija je pre nekoliko meseci bila i u Somboru. To su problemi koji se dešavaju, a koji nisu nepremostivi. E sad, da li će biti volje da to rešimo, to zavisi od obe ili od sve tri strane – zaključio je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 26.11.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook