Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2017. | Komentara: 0

Republika Srbija danas nema razloga za slavlje

Novi Sad, 20. februar 2017 - Svetski dan socijalne pravde Srbija dočekuje kao država koja po tom pitanju nema puno toga čime može da se podiči.

LSV

Borba protiv siromaštva i stvaranje jednakih šansi za sve, veliki je posao za Republiku Srbiju  kao jednu od zemalja sa najvećim stepenom nejednakosti između najbogatijih i najsiromašnijih. Ovo je zemlja gde u riziku od siromaštva živi skoro trećina dece, a svako osmo dete živi u porodicama koje jedva sastavljaju kraj sa krajem.

Ovo je zemlja u kojoj je najveća diskriminacija prilikom zapošljavanja, a najviše su joj izložene žene, osobe sa invaliditetom, stariji i Romi. I tako je već godinama.

Ovo je država u kojoj za prava radnika, otimanje zemlje od paora, ili rezervi nafte i gasa od svih nas i naše dece, brinu još samo nekolicina preostalih građanskih stranaka.  

Svi smo svedoci da dok predsednik države i sijaset drugih funkcionera imaju lažne ili barem sumnjive diplome i doktorate, mladi ljudi sa pravim diplomama napuštaju zemlju.

Svedoci smo i da su kriminalci sakriveni iza navijačkih šalova pravi kolekcionari krivičnih prijava i oslobađajućih sudskih presuda, ali su zato na udaru zakona ulični prodavci kaiševa ili lubenica.

Građanima se seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, ali se zato gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente.
 
Isto je i sa dugovima za poreze i doprinose. Građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, ali crkva javno odbija da plati taj porez.
 
Slika i prilika ravnomernog regionalnog razvoja je ideja o postavljanju solarnih kontejnera po Beogradu sa bežičnim internetom za sve koji se nađu u blizini, dok po vojvođanskim gradovima i naseljima nedostaje voda za piće ili kanalizaciona mreža.

I sve ovo je samo komadić slike o životu u Republici Srbiji, koja danas nema puno razloga za slavlje.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook