Republika Srpska pokazala na kojim vrednostima je nastala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 26. 10. 2016. | Komentara: 0

Republika Srpska pokazala na kojim vrednostima je nastala

NOVI SAD, 26. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je skupština bosanskohercegovačkog entiteta, Republike Srpske, na svečanosti povodom 25 godina postojanja, više progovorila o temeljima i „vrednostima“ na kojima je nastala, od svih međunarodnih i domaćih sudova.

LSV

Podsećamo da su na pomenutoj svečanosti dodeljene plakete osuđenim i optuženim licima za ratne zločine od kojih su neki i svojevoljno priznali svoja zlodela. Dodela svečanih plaketa i nagrada ratnim zločincima, kao najzaslužnijima za nastanak Republike Srpske, dovoljno govori o stvarnim temeljima na kojima je ovaj entitet nastao. Odajući priznanje zločinu, institucije RS su se još jednom narugale desetinama hiljada žrtava politike čiji su protagonisti u čitavom svetu postali drugo ime za masovna ubistva na kraju 20. veka.

LSV osuđuje i činjenicu da prilikom dodele plaketa osuđenim i optuženim ratnim zločincima, potpredsednik Skupštine Srbije, Veroljub Arsić, nije napustio svečanost, čime je pokazao saglasnost sa navedenim anticivilizacijskim činom.

LSV smatra da se režim Milorada Dodika nalazi na putu bez povratka i da će tom stranputicom koja vodi u sigurno bespuće za sobom povući i entitet na čijem se čelu nalazi. Zbog svoje budućnosti, Srbija mora da pokaže distancu prema ovakvim skandaloznim postupcima iz Republike Srpske i da svojom politikom podstiče mir i saradnju, a ne slavljenje starih zločinaca i prizivanje novih sukoba na Balkanu.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook