Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da ne treba opravdavati postupak kolektivne krivice, ali ni kolektivne amnestije.

- Slažemo se da su mnogi bili prisilno mobilisani, ali to se može dokazati na sudu - rekla je Jerkov i dodala da će LSV tražiti od vlade da povuče amandman.

- Sa okupacionim snagama nisu sarađivali samo strani državljani, nego i naši državljani i oni ne treba da budu oslobođeni odgovornosti za to - navela je Jerkova. Ona je rekla da ovaj amandman, posle toliko godina čekanja, zapravo ljude, kojima je pre sedam decenija oduzeta imovina, stavlja u isti red sa pripadnicima okupacionih snaga.

- Ovaj amandman čitav zakon čini lošim i nepravednim - navela je Jerkova.

(BILSV, 21.09.2011.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook