Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 11. 2022. | Komentara: 0

Ana Brnabić svojim izjavama o EU stavlja budućnost Srbije na kocku

Novi Sad, 26. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da se uozbilji i ozbiljno shvati upozorenja koja stižu iz Evropske unije.

LSV

Evropski parlament usvojio je u sredu rezoluciju koja snažno naglašava da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama. Premijerka Brnabić se prema ovoj rezoluciji ponaša kao da ne postoji a izjave koje daje su neozbiljne i krajnje neodgovorne.

Predsednica Vlade zaboravlja da je Evropska unija u Srbiju investitala više od 18 milijardi evra. Svake godine u našu zemlju pristigne oko 300 miliona evra bespovratnih donacija od EU, a gotovo 80% naše spoljnotrgovinske razmene ostvaruje se sa zemljama članicama EU. Naša zemlja spada u tri države koje primaju najviše sredstava od Evropske unije.

Politika „dve stolice“, „četiri stuba“, „i na istok i na zapad“ je praktično nemoguća. Zemlje koje su 90-ih i 2.000-ih sprovodile reforme i čvrsto se držale svog evropskog puta, poput Slovačke i Češke, danas su zemlje u koje mladi ljudi iz Srbije odlaze, trbuhom za kruhom, kako bi radili u fabrikama. Zahvaljujući različitim programima i predpristupnoj pomoći Evropske unije, građani Srbije imaju ogromnu korist u različitim oblastima – ekonomiiji, obrazovanju, zdravstvu, životnoj sredini… Liga socijaldemokrata Vojvodine je od svog osnivanja nedvosmisleno zagovarala evropski put Srbije.

Zbog izolacionističke politike smo tokom devedesetih godina prošlog veka već imali ogromnu štetu. Zato premijerka Brnabić mora da zaboravi reči svog poltičkog gazde, Aleksandra Vučića, da je ova vlada oročena na dve godine, mora da prestane da se igra sa sudbinom građana Srbije i da počne da se ponaša ozbiljno i odgovorno. Ukoliko nastavi da glumi političkog avanturistu, ozbiljno će ugroziti budućnost građana Srbije.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 08. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani u subotu u Bečeju i Novom Bečeju predstavljaju izborni program Na ravne časti

Posle razgovora sa građanima Sombora, Novog Sada i Kikinde, predizborni karavan koalicije Vojvođani putuje u Potisje.
Saopštenja | Četvrtak, 07. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani kreću na turneju

U narednih osam dana kandidati liste Vojvođani obići će desetine mesta u kojima će predstaviti svoj program „Na ravne časti“ i razgovarati sa građanima o problemima njihovih sredina

Saopštenja | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: Vučić zloupotrebljava funkciju predsednika i ozbiljno krši Ustav Srbije

Funkcionerska kampanja, koju sa mesta predsednika republike već nedeljama sprovodi Aleksandar Vučić, ozbiljno je kršenje člana 112. Ustava koji reguliše nadležnosti predsednika države, ali i Zakona o sprečavanju korupcije.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook