Čanak pisao Nikoliću, Dačiću i Vučiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2013. | Komentara: 0

Čanak pisao Nikoliću, Dačiću i Vučiću

NOVI SAD, 05. april – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se navodi:

LSV

Poštovani,

Republika Srbija i Vi, kao njeni predstavnici, ovih dana ste suočeni sa teškim izazovom i odlukom koju treba doneti.

Na pitanju Kosova i Metohije odrediće se ne samo sudbina građana Kosova, nego i sudbina svih građana Republike Srbije.

Ujedno, to je pitanje koje će na dugi rok odrediti put i zbivanja u čitavom regionu.

Tešku poziciju u kojoj se nalazite dodatno opterećuju „patriotske“ lekcije onih koji sami nisu bili u stanju da doprinesu rešenju i za čijih mandata su neopravdano velike sume novca otišle na sumnjive projekte na Kosovu i Metohiji, a cvetao šverc.

Srbija mora konačno da se suoči sa svojim problemima.

Zato Vas pozivam, pošto ste preuzeli odgovornost, da postupite hrabro, mudro i u interesu svih građana.

Odlučite se za nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji.

Evropska unija je dokazani prijatelj koji je do sada, na različite načine pomagala Srbiju i demokratske procese u njoj. Prijatelj koji ne priča bajke nego i pomaže.

Znam da ste veoma dobro upoznati sa učešćem Srbije na tržištu Evropske unije, investicijama koje stižu iz EU, insistiranju na vladavini prava, poštovanju različitosti i nizom vrednosti koje već delimo ili ćemo ih usvojiti na tom putu.

U ovom slučaju, napomenuo bih samo da članstvo u EU, briše granice i može relaksirati mnoga pitanja koja se danas čine tvrdim i nerešivim, pa tako i omogućiti da Srbija bolje pomaže građane za čiju je budućnost danas zabrinuta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih 23 godine govorila i činila mnogo toga zbog čega smo osporavani i nazivani izdajnicima. Najveći deo tih tema i stavova nakon nekog vremena su preuzimali i ponavljali upravo oni koji su nas osporavali i nazivali izdajnicima.

Zato što smo uvek govorili istinu.

Tako i u ovom trenutku, nema mesta za evidentne i dobro poznate političke razlike među našim strankama.

Ukoliko se odlučite za nastavak evropskog puta, znajte da možete, po ovom pitanju, računati na podršku Lige socijaldemokrata Vojvodine i naših poslanika.

Srdačno,

Nenad Čanak,
predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook