Centar u Nišu velika prepreka. Vlada pod hitno da reaguje!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 02. 09. 2017. | Komentara: 0

Centar u Nišu velika prepreka. Vlada pod hitno da reaguje!

Novi Sad, 02. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Vlade Republike Srbije da što pre reši pitanje takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu.

LSV

Stav Evropske unije po pitanju statusa ovog centra je jasan i administracija u Briselu zahteva usklađivanje spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom.

Nažalost, može se primetiti da u Srbiji, sa jedne strane, postoji nedvosmislena podrška procesu evropskih integracija, a sa druge strane povlače se potezi koji uveliko otežavaju pristupni proces.

Nereagovanje vlasti po pitanu centra u Nišu za posledicu može imati izostanak otvaranja poglavlja 31 u pregovorima sa Evropskom unijom. Ovo poglavlje reguliše pitanje spoljne, bezbednosne i odbrambene politike i jedno je od temeljnih u procesu pridruživanja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zabrinuta je zbog politike „korak napred-korak nazad“ koja postoji u odnosu prema evropskim integracijama.

Još veća je zabrinutost u pogledu zatvaranja očiju pred brojnim remetilačkim aktivnostima Ruske Federacije u Srbiji i zemljama regiona. Dešavanja u Crnoj Gori i Makedoniji jasno ukazuju na moguće loše posledice tih aktivnosti.

Srbija mora mnogo jasnije trasirati put koji vodi ka članstvu u Evropskoj uniji. Svako skretanje i lutanje taj put čini težim i dužim.

 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook