Crna Gora pobedila ekstremizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 27. 12. 2019. | Komentara: 0

Crna Gora pobedila ekstremizam

Novi Sad, 27. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori. Ovim zakonom, koji je usklađen sa najvišim evropskim standardima, garantuje se da nijedna verska organizacija ne može biti jača od države i delovati na štetu građanskog društva u Crnoj Gori. LSV čestita poslanicima DPS-a koji su pod velikim pritiskom i pretnjama nasiljem ostali mirni i u demokratskoj atmosferi ceo proces usvajanja Zakona doveli do kraja. 

LSV

LSV najoštrije osuđuje noćašnje vandalsko i terorističko ponašanje, neskrivene pretnje upotrebom nasilja kao i demonstraciju sile kojima se poslužila nacionalistička opozicija u Crnoj Gori. Usvajanje zakona o slobodi veroispovesti, kojim će se posle više decenija, na evropski način i uz poštovanje sekularnih principa, rešiti pitanje verskih sloboda u Crnoj Gori, poslanici i lideri Demokratskog fronta su iskoristili da još jednom kroz huliganske i nasilničke metode progovore o karakteru rušilačke ideologije na kojoj je zasnovana ta politička grupacija.

LSV poziva vlasti u Srbiji da uskrate podršku predvodnicima i promoterima nasilnih i terorističkih metoda u Crnoj Gori. Dobrosusedski odnosi se ne mogu graditi podrškom Andriji Mandiću i ostalim ekstremistima i nasilnicima. Oni nisu i ne mogu biti istinski predstavnici Srba u Crnoj Gori, oni su samo političko krilo Amfilohija Radovića u ostvarivanju njegovog stvarnog nauma zatiranja crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta i nestanak države Crne Gore. 

LSV i ovoga puta, u atmosferi pritisaka i nasilja, ostaje uz svoje prijatelje u Crnoj Gori koji su se pokazali mudrijima od svih ekstremističkih grupa. Sve je to još jedna potvrda zbog čega je Crna Gora lider u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu.  

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook