Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.

Pored činjenice da to šalje loš signal Međunarodnom monetarnom fondu i drugim važnim institucijama, postavlja se pitanje i koliko su tačni ostali podaci, poput onih o bruto društvenom proizvodu u AP Vojvodini. Da li je i tu bilo greške? Hoće li tu biti revizije? Da li je i tu pad bio dvostruko veći nego što su istraživanja pokazala?

Ovakvu dilemu ne bismo imali da u AP Vojvodini postoji statistička služba na čijem osnivanju LSV insistira, a sigurno bi bila i dobar korektivni faktor u radu Republičkog zavoda za statistiku.

Vojvodini naravno ne treba paralelna institucija s RZZS-om već ustanova koja će efikasnijim metodama pratiti pokazatelje važne za funkcionisanje Vojvodine, a sve podatke prosleđivati Republičkom zavodu.

Budući da Grad Beograd ima Zavod za informatiku i statistiku, nema razloga da takvu instituciju nema i AP Vojvodina, tim pre što su ti podaci neophodni za planiranje i izradu strateških dokumenata vezanih za razvoj APV.

Potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV
Maja Sedlarević




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook