Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.

Pored činjenice da to šalje loš signal Međunarodnom monetarnom fondu i drugim važnim institucijama, postavlja se pitanje i koliko su tačni ostali podaci, poput onih o bruto društvenom proizvodu u AP Vojvodini. Da li je i tu bilo greške? Hoće li tu biti revizije? Da li je i tu pad bio dvostruko veći nego što su istraživanja pokazala?

Ovakvu dilemu ne bismo imali da u AP Vojvodini postoji statistička služba na čijem osnivanju LSV insistira, a sigurno bi bila i dobar korektivni faktor u radu Republičkog zavoda za statistiku.

Vojvodini naravno ne treba paralelna institucija s RZZS-om već ustanova koja će efikasnijim metodama pratiti pokazatelje važne za funkcionisanje Vojvodine, a sve podatke prosleđivati Republičkom zavodu.

Budući da Grad Beograd ima Zavod za informatiku i statistiku, nema razloga da takvu instituciju nema i AP Vojvodina, tim pre što su ti podaci neophodni za planiranje i izradu strateških dokumenata vezanih za razvoj APV.

Potpredsednica Izvršnog odbora
Glavnog odbora LSV
Maja Sedlarević
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2022. | Komentara: 0

Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

U trenutku kada poljoprivrednici u Vojvodini u očaju smišljaju kako da završe setvu u uslovima previsokih cena veštačkog đubriva i dizela, hvataju se za glavu očajni nakon katastrofalne žetve zbog suše, Igor Mirović je proglašava najsnažnijom poljoprivrednom oblašću i obećava pomoć Republici Srpskoj.
Saopštenja | Nedelja, 25. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV: Preobučeni radikali nas ponovo vode u izolaciju

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da poništi skandalozni i štetni Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Srbije i Ruske Federacije za naredne dve godine, koji su u Njujorku potisali šefovi diplomatija dve zemlje.
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

Vojvođani prvi put znatno ispod državnog proseka zarada, a Mirović maše velikim investicijama

Ironična je izjava Igora Mirovića da će ovo biti godina velikih investicija u Vojvodini, ako je poznato da je prosečna zarada za jun 72.900 dinara, a u Vojvodini tek 69.200, znači 3.700 dinara ispod proseka države.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook