Da se ludilo devedesetih ne zaboravi i ne ponovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 11. 2016. | Komentara: 0

Da se ludilo devedesetih ne zaboravi i ne ponovi

Novi Sad, 18. novembar - Grad Vukovar u koji je JNA ušla na današnji dan pre četvrt veka, jedan je u nizu dokaza da rane nastale ratovima devedesetih teško zarastaju. 

LSV

Najbolji lek za lečenje tih rana jeste suočavanje sa prošlošću i tesna kulturna i svaka druga saradnja.
Ne samo na međudržavnom, ili na lokalnom, nego i na regionalnom nivou.

Liga socijaldemokrata Vojvodine napominje da su vraćanje muzejske građe Vukovara decembra 2001. godine, te obnavljanje mosta između Bačke Palanke i Iloka s proleća 2002, neke od ilustracija aktivnog rada na poboljšanju odnosa u kojima je veliku ulogu imao tadašnji predsednik Skupštine AP Vojvodine Nenad Čanak. 

To je ujedno i primer kako pokrajinska administracija može da doprinese boljim odnosima dve države. 

Lomljenje ćiriličnih tabli, izlivi otvorenog fašizma prilikom nedavne predizborne kampanje u Hrvatskoj, a sad i imenovanje Ante Gotovine na funkciju savetnika ministra odbrane, samo su neki od dokaza da bi na put aktivnom radu na poboljšanju odnosa trebalo da se vrate i čelni ljudi te susedne države.

Antiratni spomenik "Ranjena ptica" u Novom Sadu podignut je 1997. godine. Podizanje više takvih spomenika u više gradova Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedan je od načina da se ludilo devedesetih ne zaboravi i da se ne ponovi. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook