Da se ludilo devedesetih ne zaboravi i ne ponovi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 11. 2016. | Komentara: 0

Da se ludilo devedesetih ne zaboravi i ne ponovi

Novi Sad, 18. novembar - Grad Vukovar u koji je JNA ušla na današnji dan pre četvrt veka, jedan je u nizu dokaza da rane nastale ratovima devedesetih teško zarastaju. 

LSV

Najbolji lek za lečenje tih rana jeste suočavanje sa prošlošću i tesna kulturna i svaka druga saradnja.
Ne samo na međudržavnom, ili na lokalnom, nego i na regionalnom nivou.

Liga socijaldemokrata Vojvodine napominje da su vraćanje muzejske građe Vukovara decembra 2001. godine, te obnavljanje mosta između Bačke Palanke i Iloka s proleća 2002, neke od ilustracija aktivnog rada na poboljšanju odnosa u kojima je veliku ulogu imao tadašnji predsednik Skupštine AP Vojvodine Nenad Čanak. 

To je ujedno i primer kako pokrajinska administracija može da doprinese boljim odnosima dve države. 

Lomljenje ćiriličnih tabli, izlivi otvorenog fašizma prilikom nedavne predizborne kampanje u Hrvatskoj, a sad i imenovanje Ante Gotovine na funkciju savetnika ministra odbrane, samo su neki od dokaza da bi na put aktivnom radu na poboljšanju odnosa trebalo da se vrate i čelni ljudi te susedne države.

Antiratni spomenik "Ranjena ptica" u Novom Sadu podignut je 1997. godine. Podizanje više takvih spomenika u više gradova Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedan je od načina da se ludilo devedesetih ne zaboravi i da se ne ponovi. 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook