Država da odreaguje na izjavu Savaija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Država da odreaguje na izjavu Savaija

NOVI SAD, 31. oktobar - Republika Srbija bi morala da odreaguje na današnju izjavu potpredsednika i poslanika stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvana Savaija koji je danas boravio u Senti.

LSV
 
Imamo ovde i previše problema sa fašistima sa kojima se preblago postupa, sa prekrajanjima istorije, rehabilitacijama kvislinga i zagovornicima ideja Velike Srbije i poslednje što nam je potrebno jesu takvi strani političari koji će dolaziti u Vojvodinu da dolivaju ulje na vatru pričaju o „otcepljenim krajevima“.
 
Uprkos izjavama da se kancelarija koju je danas otvorio u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj, jasno je da ta kancelarija a pogotovo on u Vojvodini ne donose ništa dobro.
 
Sve i kada bi za trenutak zaboravili ko je i šta je stranka čiji je potpredsednik, Savaijevo obrazloženje da će ta kancelarija da  “olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima” i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže “ i na otcepljenim teritorijama” dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Očekujemo da se nadležni državni organi u skladu sa tim odnose i prema njemu i prema kancelariji.
 
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook