Država da odreaguje na izjavu Savaija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Država da odreaguje na izjavu Savaija

NOVI SAD, 31. oktobar - Republika Srbija bi morala da odreaguje na današnju izjavu potpredsednika i poslanika stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvana Savaija koji je danas boravio u Senti.

LSV
 
Imamo ovde i previše problema sa fašistima sa kojima se preblago postupa, sa prekrajanjima istorije, rehabilitacijama kvislinga i zagovornicima ideja Velike Srbije i poslednje što nam je potrebno jesu takvi strani političari koji će dolaziti u Vojvodinu da dolivaju ulje na vatru pričaju o „otcepljenim krajevima“.
 
Uprkos izjavama da se kancelarija koju je danas otvorio u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj, jasno je da ta kancelarija a pogotovo on u Vojvodini ne donose ništa dobro.
 
Sve i kada bi za trenutak zaboravili ko je i šta je stranka čiji je potpredsednik, Savaijevo obrazloženje da će ta kancelarija da  “olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima” i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže “ i na otcepljenim teritorijama” dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Očekujemo da se nadležni državni organi u skladu sa tim odnose i prema njemu i prema kancelariji.
 
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook