Država da pokaže da neće tolerisati fašiste i huligane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 01. 2017. | Komentara: 0

Država da pokaže da neće tolerisati fašiste i huligane

Novi Sad, 30. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi drugi nadležni državni organi preduzmu mere iz svoje nadležnosti u vezi sa osobama koje su lepile poruke mržnje na vratima kancelarije Inicijative mladih za ljudska prava, a čiji identite se može utvrditi na osnovu snimaka sigurnosnih kamera.

LSV

Ukoliko je zaista reč o osobama iz organizacije Nacionalni srpski front, za koju je utvrđeno da nastavlja sa propagiranjem ciljeva i ideja zabranjene fašističke organizacije Nacionalni stroj, neophodna je hitna reakcija kojom će država jasno pokazati da neće tolerisati delovanje fašista i huligana na ulicama.

Činjenica,  da se ti ljudi nisu ni trudili da sakriju svoj identitet, ukazuje da oni ne ne očekuju bilo kakvu reakciju nadležnih.

Tome je svakako doprinela i činjenica da Goranu Davidoviću Fireru devet i po godina ne može da se sudi zbog napada na kolonu antifašista u Novom Sadu, iako je poznato da se nalazi u Trstu.

Svako dalje tolerisanje delovanja fašista, njihovih pomagača i nastavljača njihovih ideja, može se shvatiti samo kao prećutna podrška.

Liga socijaldemokrata Vojvodine to sigurno neće dopustiti.



Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook