Država da pokaže da neće tolerisati fašiste i huligane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 30. 01. 2017. | Komentara: 0

Država da pokaže da neće tolerisati fašiste i huligane

Novi Sad, 30. januar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi drugi nadležni državni organi preduzmu mere iz svoje nadležnosti u vezi sa osobama koje su lepile poruke mržnje na vratima kancelarije Inicijative mladih za ljudska prava, a čiji identite se može utvrditi na osnovu snimaka sigurnosnih kamera.

LSV

Ukoliko je zaista reč o osobama iz organizacije Nacionalni srpski front, za koju je utvrđeno da nastavlja sa propagiranjem ciljeva i ideja zabranjene fašističke organizacije Nacionalni stroj, neophodna je hitna reakcija kojom će država jasno pokazati da neće tolerisati delovanje fašista i huligana na ulicama.

Činjenica,  da se ti ljudi nisu ni trudili da sakriju svoj identitet, ukazuje da oni ne ne očekuju bilo kakvu reakciju nadležnih.

Tome je svakako doprinela i činjenica da Goranu Davidoviću Fireru devet i po godina ne može da se sudi zbog napada na kolonu antifašista u Novom Sadu, iako je poznato da se nalazi u Trstu.

Svako dalje tolerisanje delovanja fašista, njihovih pomagača i nastavljača njihovih ideja, može se shvatiti samo kao prećutna podrška.

Liga socijaldemokrata Vojvodine to sigurno neće dopustiti.



Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook