Dvadeset prvi rođendan LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

LSVPre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.

Ligašice i ligaši su bili hapšeni, prebijani i otimani zbog svojih uverenja tokom mračnih devedesetih godina prošlog veka, a nakon demokratskih promena ostali dosledni u borbi za decentralizaciju, očuvanje i unapređenje AP Vojvodine, vraćanje njene pune autonomije, nadležnosti, imovine i prihoda.

Dosledno, dvadeset i jednu godinu, borimo se za evropski put Vojvodine i čitave Srbije, ravnopravnost svih bez obzira na bilo koju vrstu pripadnosti, različitost i poštovanje ljudskih prava, a protiv pljačke, fašizma, pretnji i nasilja.

Zbog svega ovog sutra ćemo raširiti vojvođanske zastave u koloni kroz Suboticu i proslaviti Ligin rođendan.

Pridružite nam se!




Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.
Saopštenja | Nedelja, 11. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanici LSV protiv Predloga zakona o železnici

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je donelo odluku da narodni poslanici LSV glasaju protiv Predloga zakona o železnici zbog toga što on ekonomski šteti Vojvodini i ne sadrži princip na kojem LSV insistira, a to je da onaj ko je finansirao, izgradio i ulagao u neku imovinu, treba da nad njom ima upravljačka, osnivačka i vlasnička prava.
Saopštenja | Sreda, 31. 08. 2011. | Komentara: 0

Otkriven napadač na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je brzu reakciju MUP-a u otkrivanju osumnjičenog za razbijanje prozora na prostorijama LSV u Sremskim Karlovcima. Kako je danas na konferenciji za novinare istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, brzo otkrivanje počinilaca ovog nedela nije bitno samo zbog Lige socijaldemokrata Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook