Gase Elektrovojvodinu, a formiraju Elektrosever u K. Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 11. 11. 2015. | Komentara: 0

Gase Elektrovojvodinu, a formiraju Elektrosever u K. Mitrovici

Novi Sad, 11. novembar - Kako je moguće da menadžment Elektroprivrede Srbije gasi “Elektrovojvodinu”, koju su izgradili građanke i građani Vojvodine, koja je uspešno i profitabilno radila duže od pola veka i imala najbolju naplatu u državi , a da se najavljuje otvaranje “Elektrosevera” i “EPS trgovine”, dve nove kompanije u Kosovskoj Mitrovici?

LSV
 
Kakvi su to dvostruki aršini? “Elektrosever” može da se formira, a “Elektrovojvodina” mora da se ugasi?
 
Kakva je to racionalizacija poslovanja u kojoj se gasi ukupno pet privrednih društava u državi, počev od “Elektrovojvodine” pa do “Elektroistoka”, i u Beogradu centralizuju njihov novac i imovina, a onda pravi jedno novo privredno društvo?
 
Iako je izboreno da nacionalni operativni dispečerski centar tako reorganizovanog EPS-a bude premešten u Novi Sad i da u našoj „Elektrovojvodini“, u kojoj je pola veka ulagano u znanje, ljude i opremu bude „srce“ sistema za celu Srbiji, i dalje tvrdimo i upozoravamo da je čitava reorganizacija EPS-a po zamisli generalnog direktora Aleksandra Obradovića - katastrofalna ideja.
 
Ponavljamo: potrebnije je nego ikada predložiti i usvojiti novi zakon o upravljanju EPS-om kako bi se izbeglo da uređenje elektrodistributivnog sistema u Srbiji bude predmet proizvoljne procene jednog čoveka, jednokratnih uredbi ili interesa moćnog kapitala.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook